Duşakabin Camındaki Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Duşakabin Camındaki Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Sıkça kullanılan duş kabinlerinde ya da eskimiş duş kabinlerinde sık sık su izleri meydana gelmektedir. Bu izleri yok etmek aslında sanıldığı kadar meşakkatli bir işlem olmaması ile birlikte sürekli ve periyodik bir temizleme işlemi gerektirmektedir.

Duşakabin Camındaki Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Duşakabinlerde meydana gelen su izleri aşırı duş alırken, cama sıçrayan su damlalarından meydana gelebiliyor olsa da taze ve kalıcı olarak iki şekilde bakılması gerekmektedir. Öyle ki kalıcı su lekeleri yeni meydana gelmiş su lekelerinden ziyade temizlenmesi biraz daha zordur. Bu su lekeleri zamanla duşa kabin kenarlarının kireçlenmesine de sebep olabilmektedir. Bu yüzden temizliği oldukça önemlidir.

  • Su lekelerini çıkarırken öncelikle bir mikrofiber beze ihtiyacımız olmaktadır. Mikrofiber bezler özellikle cam ve cam benzeri plastiklerdeki lekeleri çıkarmak için kullanabileceğimiz en uygun bez çeşididir. Daha sonrasında dilerseniz sirkeli su ya da su lekeleri ve kireçlenmeler için üretilmiş olan sprey kimyasal temizleyici ürünlerden de yardım alabilirsiniz. Nedir bu ürünler? Kireç sökücü kullanabilirsiniz. Hem su lekelerinden dolayı meydana gelmiş kireçlenmeler hem de su lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz nimet niteliğinde üründür kireç sökücüler. Diğer bir kimyasal alternatif olarak cam sil tercih edebilirsiniz.

Su Lekesini Engellemek İçin Ne Yapılması Gerekmektedir?

Su lekelerinin kalıcı olmasının en temel sebebi hepimizin bildiği üzere zamanında müdahale etmemektedir. Özellikle duştan çıktığınız zaman mümkün olduğunca kuru bir bez ile duşa kabinin cam kısmını kurulayınız. Su lekelerini engellemek için yapmanız gereken bir diğer şey ise her genel ev temizliğinde duşa kabinin içini kireç sökücü ve cif kullanarak temizlemeniz ve bol su ile durulamanız gerekmektedir. Son işlem olarak ise duşakabin camını yine mikrofiber bez yardımıyla kurulayabilirsiniz. Böylece hiç su lekesi kalmayacaktır.

Duşakabindeki Su Lekesini Temizlerken Kullanabileceğiniz Doğal Temizleyiciler

1-)Sirke

Sirke, mutfakta kullandığımız kadar temizlik alanında da bize oldukça yardımcı olan bir üründür. Neredeyse bir çok yerin temizliğinde doğal olmasından dolayı gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken normal sirkeden ziyade beyaz kullanmanızdır. Yapmış olduğunuz sirkeli su karışımı ya da yalnızca sirke kullanarak su lekelerini rahatlıkla doğal bir şekilde temizleyebilirsiniz. Sirke, aynı zamanda parlatıcı bir özelliğe sahip olduğu için sonrasında ekstra bir ürün kullanmanıza da gerek kalmayacaktır.

2-)Karbonat

Günümüzde özellikle çocuklu ailelerde kimyasal temizleyicilerden ziyade doğal temizleyiciler kullanma ihtiyacı çoğalmıştır. Özellikle banyo için beyazlatıcı özelliği de bulunmasından dolayı karbonat sıkça tercih edilen ürünler arasındadır. Yine su lekeleri için de çözüm olarak karşımıza çıkan bir üründür. Burada tek yapılması gereken ise karbonatlı su hazırlayıp, bu karışım ile temiz bir bez kullanarak lekeli olan bölgeleri silmeniz.

Karbonat kullanarak klozetlerinizin de beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde limon suyu, karbonat kullanarak ise klozette meydana gelmiş paslanmaları tamamen yok edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ