Emaye Tencere Nasıl Temizlenir?

Emaye Tencere Nasıl Temizlenir?

Mutfaklar gerek evlerde gerek ofislerde sağlıklı beslenmenin temelini oluşturmaktadır. İyi bir beslenme için her ne kadar tüketilen gıdalar çok büyük bir önem taşısa da bu gıdaları hazırlamak için kullanılan ürünlerde oldukça önemlidir. Çok sağlıklı bir besini pişirirken yanlış tencere ya da tava seçimi yapmak tükettiğiniz gıdanın zararlı olmasına bile neden olabilir. Bu noktadan yola çıkılarak üretilmiş olan tencere ve tavalar bulunmaktadır. Bu tencere ve tavaları farklı başlıklar altında toplamak mümkündür.

Emaye tencereler de bu ürünlerin arasında yer alan insan sağlığı için en iyi alternatiflerden birisidir. Özellikle yanmaz, yapışmaz özelliği ile büyük bir kullanım rahatlığı sunan emaye tencerelerin temizliği ise oldukça önemli bir konudur. Her ne kadar kir tutmama özelliği bulunsa da emaye tencerelerin düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir.

Emaye tencereleri temizlerken uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır ve bu yöntemleri uygularken özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmesi durumunda uygun yöntemlerin doğru şekilde uygulanması emaye tencerelerinizin sağlıklı bir şekilde çok daha uzun süre kullanmanıza olanak sağlar.

Emaye Tencere Nasıl Temizlenir?

1-)Bulaşık Deterjanı ile Temizleme

Bulaşık deterjanı kullanarak emaye tencere temizleme yöntemi en pratik yöntemdir. Bunun nedeni ise bulaşık deterjanının sıklıkla kullanılmasından dolayı ulaşımının kolay olmasıdır. Bulaşık deterjanı kullanarak emaye tencere temizlemek istiyorsanız ve bunu bulaşık süngeri yardımı ile yapmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Öncelikle tencerenin iç kısmını temizlerken mutlaka süngerin yumuşak kısmını kullanmanız gerekir. Süngerlerin sert kısımları tencerenizi çizerek tencerenizin zarar görmesine neden olur. Bulaşık deterjanını süngere döktükten sonra tencereyi ovalayarak iyice temizleyin. Ardından süngerin sert kısmına da bulaşık deterjanı dökerek tencerenizin alt yüzeyini temizleyin. Son olarak yıkamış olduğunuz tencereyi durulayacak kurulayın.

2-)Amonyaklı Temizleyiciler ile Temizleme

Amonyaklı temizleyici kullanarak emaye tencere temizleme yöntemi oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun yanı sıra uygulaması da oldukça basit olan bu yöntem için bir sünger ve amonyaklı bir temizleyici gerekmektedir. Amonyaklı temizleyici yöntemi daha çok zorlu lekelerin oluşması durumunda uygulanmaktadır. Her zaman olmasa da düzenli aralıklar ile bu yöntemi kullanmak emaye tencerenizi derinlemesine temizlemenize yardımcı olacaktır.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikli olarak yumuşak bir bulaşık süngerine az miktarda amonyaklı temizleyici sıkın ve bu sünger ile tencerenizin iç yüzeyini iyice yıkayın. Hemen ardından tencerenizin iç yüzeyini bol su ile durulayın. Bu işlem oldukça önemlidir çünkü amonyak kimyasal bir madde olduğu için tencerenin tamamen arındığından emin olmalısınız. Daha sonra da bulaşık süngerinizin sert tarafına da amonyaklı temizleyici sıkarak dış yüzeyini temizleyin. Bu işlemi çok bastırmadan dairesel hareketler yaparak uygulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ